Kimyasal hadımın uygulandığı ülkeler

Çocuklara yapılan cinsel istismar ile gündeme gelen kimyasal hadım birçok ülkede ceza yöntemi olarak uygulanıyor.

Kimyasal hadımın uygulandığı ülkeler
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
21 Şubat 2018 Çarşamba 15:09

Kimyasal hadım son günlerde çocuklara yapılan cinsel istismar nedeniyle gündeme gelen konulardan biri. Kimyasal hadım birçok ülkede ceza yöntemi olarak kullanılıyor.

 ABD’nin yaklaşık 7 eyaletinde kullanılan kimyasal hadım, Kaliforniya’da 1996 yılında cezaevinden salınan bazı cinsel saldırıda bulunan suçlular için kullanan ilk eyalet oldu.

 Yasalar 13 yaşın altında bulunan çocuklara karşı cinsel suçu ikinci defa işleyenlere karşı yapılıyordu.

2010'da uygulamayı hayata geçiren Polonya, Avrupa'da bazı cinsel suçlar için kimyasal hadımı zorunlu kılan ilk ülke oldu.

Yasa, 15 yaşın altındaki çocuklara ya da aile üyelerine cinsel saldırıda bulunanların hapis cezalarını tamamlamalarının ardından ilaçla cinsel isteklerinin yok edilmesini öngörüyor. Bu kişilere 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası da veriliyor.

Rusya'da da 2012'de kabul edilen yasa uyarınca 14 yaşın altındaki çocuklara karşı cinsel suç işleyenler zorunlu olarak kimyasal hadıma tabi tutulabiliyorlar. Suçun tekrarlanması halindeyse ömür boyu hapis cezası veriliyor. Kanun 14 yaş altı çocuklara karşı cinsel suç işlemiş kişilerin cezalarının ertelenmesini yasaklıyor.

Güney Kore ise, Asya ülkeleri arasında kimyasal hadımı kabul eden ilk ülke oldu.

2011 yılında çıkarılan yasayla, 16 yaş altı çocuklara cinsel saldırıda bulunan ve pedofili teşhisi konan 19 yaş üzeri yetişkinlere kimyasal hadım uygulanabiliyor.

Endonezya da kimyasal hadımın uygulandığı ülkeler arasında. Yasaya göre, suçlulara hapis cezalarını çektikten sonra iki yıla yakın bir süre kimyasal hadım uygulanıyor. Bu uygulama için suçlunun 18 yaşından büyük olması şartı aranıyor.

Moldova ve Estonya'da da çocuk istismarcılarına kimyasal hadım uygulaması bulunuyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar