Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, katıldığı kitap fuarında açıklamalarda bulundu. Kadim bir medeniyete sahip olunduğunu belirten Yılamaz, “"Bilimde ve sanatta binlerce eserle insanlığın kültürel mirasına önemli katkılarda bulunduk. Bunları bizim bilmemiz yetmez, evlatlarımıza da öğretmeliyiz ki gelecek nesillere aktarabilsinler." dedi.
Okullarda Değerler Eğitimi dersinin verilmeye başlandığını açıklayan Bakan Yılmaz, bu eğitimi sadece okullarda değil, ailede de verilmesi gerektiğini söyledi.
Yılmaz hiçbir şeyin eğitim kadar önemli olmadığını belirtti. Eğitimin çağın şartlarına göre değiştiğini ifade eden Yılmaz, “Demokrasiyi güçlendirmek için eğitim şart. 2002'den bu döneme kadar her alanda büyük hizmetlerle geldik. Vatandaşlar bunlara şahit, eğitim de bunlardan birisi. Okullarda 'dün' diye bir dersin konulmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Biz geldiğimizde bütçeden eğitime ayrılan pay sadece yüzde 2,9 idi. Şimdi ise yüzde 6,2 pay ayırıyoruz. Eğitime ayrılan payı yüzde 100'den fazla arttırdık. 284 binin üstünde derslik yaptık. Türkiye'de bugün eğitimde kalitenin konuşuluyor olması, altyapı sorununun büyük ölçüde çözülmesinden kaynaklanıyor. Artık Avrupa'dan daha fazla eğitime kaynak ayırıyoruz. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 36'dan 24'e düşürerek eğitimde önemli bir başarı elde ettik." İfadelerini kullandı.
TABLET YERİNE KLAVYE
Kodlama dersi başlattıklarını belirten Bakan Yılmaz şu açıklamaları yaptı:
“Önümüzdeki dönem çocuklarımıza kodlama dersinin uygulamasını yapabilsinler diye tablet bilgisayar yerine klavyeli bilgisayarlar vermeyi planlıyoruz. Önümüzdeki dönem meslek lisesi ve özel eğitim kurumlarını da bu kapsama alacağız. Dönemimizde 584 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Bugün görev yapan her üç öğretmenden ikisi bizim dönemimizde atandı. Bu yıl 25 bin öğretmenin daha atamasını yapacağız. 600 binden fazlası bizim dönemimizde atanmış öğretmenlerimizle, evlatlarımıza daha iyi eğitim vereceğiz bilgisayar vereceklerini söyledi.
Yorumlar