Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda görevli olmak için idareci, öğretmen ve hizmetlilerin talep işlemleri için internet üzerinden sunulan hizmete ÖSYM GİS deniliyor. GİS’in açılımı Görevli İşlemleri Sistemi’dir.
ÖSYM GİS Nedir? Şifresi Nasıl ve Nereden Alınır?
ÖSYM GİS şifresi yani görevli işlemleri sistemi şifresi almanız için öncelikle GİS sistemine kayıt olmanız gerekmektedir. GİS; ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlar içerisinde görev alabilmeniz adına; size kayıt imkanı sağlayan bir sistemdir. Üniversite, orta öğretim ve ilköğretim sınavlarında aktif bir şekilde görev alabilmeniz için GİS sisteminden yararlanarak başvuru yapmanız gerekmektedir.
-Nüfus cüzdanı
-Okul iletişim bilgileri
-İban numaranız
ÖSYM GİS Giriş Nasıl Yapılıyor?
ÖSYM GİS giriş işlemleri için ilk önce ÖSYM'ye kayıt yaptırmanız ve şifre almanız gerekmektedir. ÖSYM GİS kayıt işlemlerinizi okullardan yaptırabilirsiniz. GİS (Görevli İşlemleri Sistemi) ile sınav başvurusu yapmak için okuldan şifre almanız okuldaki idarecilerin şifresinin olmasına bağlı okuldaki idarecilerin şifresi yok ise dolayısıyla sizin de de o sisteme kaydımız yok demektir. Sisteme kayıt olabilmek için bulunduğunuz okulun olduğu merkezde sınav yapılıyor olmalıdır. Okulunuz ÖSYM GİS’e kayıtlı değil ise ÖSYM Sınav merkezine başvurup kayıt yaptırınız. Kaydınızı yaptırmak için ÖSYM GİS şifresi veren bir okul kaydınızı yapabilir.
E-mail adresiniz başvuru yapmanız için yeterlidir. Başvuru ÖSYM bürosu olan okullarda ve direkt olarak ÖSYM bürolarında yapılmaktadır. Başvuru sırasında fotoğraf çektirmeniz de gerekmektedir. Başvuru işlemi ardından kişilere direkt olarak şifre verilmektedir. Verilen şifre sizin sisteme giriş yapacağınız ilk şifredir. Size atanan ilk şifre ile giriş yaptıktan sonra sistemin sizden isteklerine yönelik olarak şifrenizi yenilemeniz gerekecektir.
Şifre yenileme işlemi ardından sınavlarda görev almak istemeniz halinde okul seçmeniz gerekir. Okul seçimi ardından size görev gelmesini beklersiniz. Size herhangi bir görev verildiğinde de bu sistem üzerinden görüp, çıktısını alarak görev yerinize gitmeniz yeterli olacaktır.
ÖSYM GİS Başvurusu Nasıl Yapılır?
Sınav görevlisi olmak için ÖSYM tarafından hazırlanan GİS sistemi için şifre oluşturmanız ve buradan başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Görevli İşlemleri Sistemi yani kısa adıyla GİS için aşağıdaki bağlantıya tıklamanız yeterlidir. GİS sayfası açıldıktan sonra, daha önce şifre oluşturduysanız T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. Şayet daha önce şifre almadıysanız da yine aynı bağlantıdan şifre oluşturma sekmesine tıklayarak sizden istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir ya da bağlı bulunduğunuz okul veya ÖSYM binalarından da şifrenizi talep edebilirsiniz.
GİS Şifresi Almak İçin Ne Yapılır?
Sistem şifresini unutan kişiler için “Şifremi Unuttum” seçeneği sunmuştur. Şifrenizi unutmanız halinde bu seçimi yaparak 3 aşamalı bir kimlik doğrulama sisteminin istediği bilgileri tam olarak girebilir ve şifrenizi yenileyebilirsiniz. Şifrenizi yenilemek için gerekli bilgiler elinizde yoksa e-Devlet şifreniz ile de sisteme şifre yenilemeden girmeniz mümkündür.
Yorumlar