Paris’te gezilecek yerlerden en çok tercih edilenleri

Gezi planlarınızı şimdiden yapmaya başladıysanız Paris’te gezilecek yerlerden en çok tercih edilenlere mutlaka göz atmalısınız.

Paris’te gezilecek yerlerden en çok tercih edilenleri
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
17 Ocak 2018 Çarşamba 17:25

2018 resmi tatillerinin belli olmasının ardından yaz tatili planlar yapılmaya başlandı. Çoğu kişi yurt içi planlar yaparken bir o kadar kişi de yurt içi gezi planları yapıyor. Gezilecek yerler neresi desek bunların başında Paris’i es geçemeyiz. O halde Paris’te gezilecek yerler listemize siz de göz atın.

Romantik atmosferi ile âşıkları kendisine çeken Paris, sanatın mimariyle buluştuğu, geçmişte özgürlükler adına pek çok önemli olaya tanıklık etmiş çok kültürlü bir metropol.Paris gezilecek yerler konusundaki zenginliği ile her türden gezgine keyifli dakikalar yaşatabilecek imkanlara sahip. Birbirinden güzel cadde ve meydanları, dünyaca ünlü müze ve sanat galeri ve etkileyici tarihi yapıları ile Paris’te gezip görebileceğiniz birbirinden güzel yerler var.

Sen Nehri çevresine kurulu Paris‘te, Orta Çağ ve Roma eserlerinin arasında uzun yürüyüşler yaparken kendiniz bir anda Latin Mahallesi veya Montmarte’nin renkli ortamında bulabilirsiniz. Özellikle ilk defa gidecekleri düşünerek kentin en fazla ilgi çeken noktalarını tüm detaylarıyla Paris gezilecek yerler listesinde sizler için sıraladık.

1.Eyfel Kulesi

Sadece kentin değil tüm Fransa’nın sembolü olan Eyfel Kulesi, pek çok gezgin için Paris gezilecek yerler dendiğinde akla gelen ilk mekân. Tasarımı Gustave Eiffel’e ait olan üç katlı kule, Fransız Devrimi’nin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen Expo 1889 Fuarı’nın giriş kapısı olarak 1887-1889 yılları arasında inşa edilmiş. İlk başta geçici olsa da çelik yapı, tamamlanmasının ardından çok fazla ilgi gördüğü için kent silüetinin kalıcı bir parçası haline gelmiş.

Özellikle Paris’e ilk kez gidiyorsanız Eyfel Kulesi‘ndeki seyir teraslarından birine çıkıp Paris’i doyasıya seyretmeden şehirden ayrılmayın. 324 m yükseklikteki kulenin farklı katlarında toplam 3 seyir terası ve restoranlar var. Kulenin tepesine çıkmak için asansörü kullanmanız, bunun için de uzun bilet kuyruklarına girmeniz gerekiyor. Zamandan tasarruf etmek için biletinizi haftalar öncesinden internetten alabilir ya da düzenlenen turlara katılabilirsiniz.

2.Notre Dame Katedrali

Fransa’nın en önemli dini yapısı olarak anılan Notre Dame Katedrali, Keltler ve Romalılar tarafından da kutsal sayılan, Sen Nehri kıyısındaki alana 1163-1334 yılları arasında inşa edilmiş. Gotik tarzı ile göz kamaştıran katedral, 69 metre yüksekliğinde ikiz kulelere sahip. Ana kapısının önünden geçen yolun “Kilometre Sıfır” olarak adlandırıldığı dini yapının kulelerinden sonra en fazla ilgi çeken bölümleri Batı Cephesi, Gülpencereler, Bakire Taçkapısı, Uçan Payangalar, Galerie des Chimeres ve Hazine. Hz. İsa’nın dikenli tacı, aynı anda 9.000 kişinin ibadet edebildiği görkemli yapının barındırdığı en değerli hazineyi oluşturuyor.

3.Champs Elysées

Her Parislinin ve kenti ziyarete gelen turistin yaptığı gibi siz de, Place De La Concord’dan başlayıp Şanzelize’ye (Avenue des Champs-Élysées) doğru gibi yürüyün. Yolda şık dükkânların vitrinlerine, insanların canlılığına bakın. Oradan şehrin en meşhur alışveriş caddeleri olan Rue De Rivoli, Saint-Honore ve hemen paralelinde bulunan Avenue Montaigne’e geçin. Ardından Rue Montorgueil’i görün ve hemen Marais’in dışında kalan en zarif Paris bölgesine doğru yürüyün. Akşam olduğunda da kentin en popüler gece hayatının bulunduğu mekân olan Rue Oberkampf’da kendinizi renkli ve zarif Paris gecelerine bırakın.

4.Concorde Meydanı

Concorde MeydaniŞanzelize Caddesi’nin doğu çıkışında bulunan Concorde Meydanı, Paris’in en ünlü meydanı. Her açıdan güzel bir manzaraya sahip meydanda Fransız Kral Louis XVI, Marie Antoinette ve diğer birçok kişi giyotin ile idam edilmişler. Tuileries ve Şanzelize arasında bulunan, sekiz hektarlık bir alan üzerine kurulu meydanın dört bir tarafında Fransa’nın Bordeaux, Brest, Lille, Nantes, Rouen, Strasbourg ve Marsilya şehirlerini temsil eden heykeller bulunuyor. Paris’in en güzel yerlerinden biri olan Yakınlarında Şanzelize Caddesi, Zafer Takı, Louvre Müzesi ve Tuileries Bahçeleri yer alıyor.

5.Sacre Coeur Bazilikası

Eyfel Kulesi’nden Montmarte Tepesi’ne doğru baktığınızda ilk fark edeceğiniz yapı olan Sacre Coeur Bazilikası, 1874 yılında gerçekleşen Fransa-Prusya Savaşı’nda hayatını kaybeden 58.000 kişinin anısına 1875-1914 yılları arasında inşa edilmiş. Notre Dame Katedrali’nden sonra gezginlerin Paris gezilecek yerler listelerinde kendisine yer bulan ikinci popüler dini yapı konumundaki bazilikanın kubbesi, manzara izlemek için en ideal noktalar arasında gösteriliyor. Montmartre Tepesi’nin simge yapısı olan bazilikanın içini gezmek ücretsiz. Eğer dilerseniz bazilikanın çıkışta solda yer alan kubbeye de çıkabilirsiniz lakin 300 basamak çıkmak zorunda kalacağınızı bilin.

6.Disneyland

Şehir merkezinden 32 kilometre uzakta yer alan Disneyland, 2 bin hektarlık alan üzerine 1992 yılında kurulmuş. Tema parkı, Birleşik Devletler sınırları dışında açılan ikinci tesis konumunda. Eğlence tesisi, Disneyland Park ve Walt Disney Studios Park olmak üzere 2 ana bölümden oluşuyor. 7 farklı konaklama seçeneğinin bulunduğu tesisin Disneyland Park kısmında her yaş grubundan bireye hitap eden Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland ve Discoveryland bölümlerine yer verilmiş. Diğer kısımda ise sevilen sinema ve televizyon şovlarına ait tematik alanlar ziyaretçilerini bekliyor. Eğer Paris’te en azından 3-4 günlük vaktiniz varsa büyük küçük her yaştan gezginin eğlenceli saatler geçireceğiz bu parka da 1 tam gününüzü ayırabilirsiniz. Parka dilerseniz bireysel gidebilirsiniz ya da şehir içinden düzenlenen turlara katılabilirsiniz.

7.Orsay Müzesi

Seine Nehri’nin solundaki eski tren garında yer alan Orsay Müzesi, 1800’lere ait zengin resim, heykel ve fotoğraf koleksiyonuyla kentin Lourve’dan sonraki en önemli müzesi. İnşası 1900’de tamamlanan tren garı olan müze binası, 1939’dan sonra istasyonların uzun trenler için uygun olmamasından dolayı ulaşıma kapanarak 1986’da müze haline getirilmiş. Lille Caddesi’nde yer alan müzeyi, her yıl iki milyondan fazla turist ziyaret ediyor.

8.Paris müzeleri

Bir başka görülmeye değer müze ise, Quai Branley Müzesi. Kısmen ahşap olan yapısında yer alan yoğun bitki çeşitliliğine sahip müzede, Afrika, Amerika, Asya ve Okyanusya’dan eserler bulunuyor.Son yıllarda Paris’e kazandırılan Mimarlık ve Mimarlık Mirası Müzesi (Cite de l’architecture et du patrimoine) ise “dünyanın en büyük mimari müzesi” olmak amacıyla açılan ve 12.yy’dan günümüze mimarinin tarihini sergileyerek modern fikirleri de göz ardı etmeyen bir müze. Muazzam Moyen Çağı Müzesi, dünyanın en güzel ve eşsiz Ortaçağ koleksiyonlarını bünyesinde saklıyor. Roma hamamları, el dokumaları, Ortaçağ dönemine ait vitraylar ve muhteşem mücevherleri burada görmeniz mümkün.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar