Samsung numara engelleme nasıl yapılır?

Samsung numara engelleme nasıl yapılır? Tüm ayrıntılarıyla haberimizde..

Samsung numara engelleme nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
30 Mart 2018 Cuma 16:41

Daha önceki yazımızda android ve iOS telefonlarda numara engellemenin nasıl yapıldığını yazmıştık. Şimdiki yazımızda ise Samsung marka telefonlarda numara engellemenin nasıl yapıldığının detaylarını 

Samsung‘un android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarında numara engelleme işlemi diğer telefonlara göre daha kolay ve işlevseldir. Samsung telefonlarda numara engelleme yaparak gelen aramaları engelleyebilirsiniz. Samsung telefonlarda yapılan numara engelleme işleminin en güzel yanı ise engellediğiniz numara sizi aradığı zaman meşgul sesi ile karşılaşır. Numara engelleme işlemi yapan android uygulamalarında ise kaşı taraf sizi aradığı zaman önce bir çalma sesi duyar ve sonra çağrı meşgule düşer.Samsung Galaxy modellerinde numara engelleme işlemini iki farklı şekilde yapabilirsiniz. Size her iki yöntemi de anlatacağız. Yazının en sonunda ise engellen numaranın engeli nasıl kaldırılır onu anlatacağız.

Samsung Galaxy modellerde Numara Engelleme Yöntemi 1

Telefonun arama ekranın gelin.
Çağrı listesinde bulunan ve engellemek istediğiniz numaranın üstüne basılı tutun. (Engelleyeceğiniz numaranın çağrı listesinde bulunması gerekmektedir. Eğer bulunmuyorsa kişiyi arayarak çağrı listesinde gözükmesini sağlayın.)
Açılan menünün en altında yer alan “Reddedilen listesine ekle” seçeneğini seçin.
Artık o numara engellenmiş olacaktır. Ve sizi aradığında meşgul sesi ile karşılaşacaktır.

Samsung Galaxy modellerde Numara Engelleme Yöntemi 2

Ayarlar menüsüne gidin.
Android versiyonunuza göre Arama sekmesine gelin. (Ayarlar>Cihazım>Arama)
Arama sekmesi altında bulunan “Arama Reddetme” sekmesini seçin.
“Otomatik Reddedilecekler listesi” seçeneğini seçin.
Oluştur seçeneğini seçin. Açılan ekranda dilerseniz numarayı yazın. Dilerseniz “rehber” simgesine dokunarak rehberinizde bulunan kişiyi seçin.
Eşleşme kriteri seçeneğini “Aynısı” olarak ayarlayın.
Bu şekilde engellemek istediğiniz kişi veya kişileri ekleyerek engelleyebilirsiniz.

Telefonunuzun modeline ve android versiyonuna göre numara engelleme işlemi ufak farklılıklar gösterebilir. Samsung Galaxy S6’da numara engelleme işlemi aşağıdaki hareketli resimde gösterilmiştir. Yine arama ekranında yer alan bir numara seçilmiş ve ekranın sağ üst köşesinde yer alan More (daha fazla) seçeneği seçilerek numara engelleme işlemi yapılmıştır.
Engellediğiniz bir numaranın daha sonra engelini kaldırmak için yine yukarıda anlattığımız yöntemde olduğu gibi “Otomatik Reddedilecekler listesi” menüsüne gelin. Ekranın sağ üst köşesinde yer alan “çöp kutusu” simgesine dokunun ve engellini kaldırmak istediğiniz numara/numaraları seçin ve kaldırma işlemini tamamlayın.

SAMSUNG GALAXY S5 NUMARA ENGELLEME NASIL YAPILIR?

Yöntem 1:

Google Store Play android markette yer alan uygulamalar da yazılımlar da bulunan Numara Engelleme uygulamasını indirebilirsiniz.

Yöntem 2:

Uygulama yüklemeden de numara çağrı engelleme yapabilirsiniz. Samsung Galaxy S5 akıllı telefonunun android sisteminde yer alan aşağıdaki adımları takip ederek de yapabilirsiniz. Yalnız bu tek bir yerden yapılmamaktadır, numara reddetme, numara engelleme, numara çağrı kısıtlama olarak üç ayrı yöntem ile yapılmaktadır.

1- Ayarlar ->>Cihazım->>Arama->>Arama Reddetme->>Otomatik Reddetme Modu->>Otomatik Reddetme Numaraları->>Otomatik Reddedilecekler Listesi->>Oluştur->>Eşleşme Kriterleri->>içerir->>Son adım olarak engellemek istediğiniz numarayı giriniz.

Yukarıda aramaları otomatik olarak reddetmeyi anlattık şimdi ise numara engelleme işlemini anlatacağız.

2-Telefon->>Menü->>Ayarlar->>Arama->>Ek Ayarlar->>Mevcut ayarlar->> “Ayarlar Okunuyor” yazısı karşınıza çıkacaktır ->>Arama Engelleme->>Sesli Arama->> “Ayarlar Okunuyor” yazısı karşınıza çıkacaktır->> Engellemek istediğiniz aramaları seçiniz ve ayrıca engelleme şifresi de koyabilirsiniz.

Şimdi ise son olarak Samsung Galaxy s5 cihazında bulunan Engelleme Modu hakkında bilgi vereceğiz.

3-Telefon->>Menü–>>Ayarlar->>Engelleme Modu (Aktif Ediniz)->>Engellemek istediğiniz aramayı seçiniz.

SAMSUNG GALAXY J5 NUMARA ENGELLEME NASIL YAPILIR?

Galaxy J5(SM-J500F) cihazlarda engellemek istediğiniz numaraları arama reddetme özelliği’ni kullanarak engelleyebilirsiniz.
Arama reddetme özelliği’ni kullanmak için lütfen aşağıdaki adımları izeyin;

1. Cihazınızın ana ektranı üzerinden “Telefon” uygulamasına dokunun.

2. Telefon uygulaması ekranının sağ üst köşesinde bulunan “Daha” öğesine dokunun.

3. Ekrana gelen seçeneklerden “Ayarlar” seçeneğine dokunun.

4. Ayarlar içerisinden “Arama reddetme” seçeneğine dokunun.

5. Ekrana gelen seçeneklerden “Otomatik reddedilecekler listesi” seçeneğine dokunun.

6. Ekranda yer alan “Telefon numarası ekle” kısmına engellemek istediğiniz numarayı yazıp ve “Kayıt” seçeneğine dokunmanız halinde numara engellenecektir.

SAMSUNG GALAXY NOTE 3 NUMARA ENGELLEME NASIL YAPILIR?

Öncelikle telefonumuzdan “Ayarlar”a, daha sonra da “Arama”ya girin.
“Arama”dan “Arama Reddetme”ye, daha sonra “Otomatik reddetme modu”na girelim.
Bu ekranda karşımızda engelleme sayfası geliyor. Burda sağ taraftaki “+” simgesine dokunduğumuzda karşımıza “Eşleşme kriterleri” geliyor. Burdan “İçerir” yazan maddeyi seçelim.
Şimdi bu ekranda karşımıza engelleme yapmak istediğimiz numaraları girebileceğimiz bölüm açıldı. “Numarayı girin” yazan yerin karşısındaki kırmızı ok işareti ile gösterdiğimiz bölüme bir kere dokunduğumuzda karşımıza arama kayıtlarından mı yoksa rehberden mi engelleme yapacağımızı soruyor. Burdan tercihimize göre kişi seçip engelleme yapabiliyoruz. Veya isterseniz direkt olarak boş alan numarayı girerek de numara engelleyebiliyoruz.
Şimdi bu ekranda karşımıza engelleme yapmak istediğimiz numaraları girebileceğimiz bölüm açıldı. “Numarayı girin” yazan yerin karşısındaki kırmızı ok işareti ile gösterdiğimiz bölüme bir kere dokunduğumuzda karşımıza arama kayıtlarından mı yoksa rehberden mi engelleme yapacağımızı soruyor. Burdan tercihimize göre kişi seçip engelleme yapabiliyoruz. Veya isterseniz direkt olarak boş alan numarayı girerek de numara engelleyebiliyoruz.
Bu adımları doğru bir şekilde uyguladığımız taktirde gelen aramalarda karşı taraf her zaman telefonunuzu meşgul olarak duyacaktır ve başarıyla engelleme işlemini yapmışsınız demektir.

SAMSUNG GALAXY J7 NUMARA ENGELLEME NASIL YAPILIR?

Samsung Galaxy J7 model telefonlarda aşağıdaki adımları izleyerek numara engelleme ve engeli kaldırma işlemlerini yapabilirsiniz.

Ayarlar >> Cihazım >> Arama >> Arama Reddetme kısmına girin burada otomatik reddedilecekler listesi bulunuyor. Bu listeye dilediğiniz numaraları ekleyerek engelleme işlemini yapabilirsiniz. Bu listeden çıkartarakta engelleme işlemini iptal edebilirsiniz. Doğrudan engelleme işlemi için arama kaydından arayan kişinin üzerine basılı tutarak seçeneklerden reddedilen listesine ekle ye basabilirsiniz.

SAMSUNG GALAXY ACE NUMARA ENGELLEME NASIL YAPILIR?

Arayan numara ekranda iken seçenekleri açın, "Numarayı Engelle" seçeneği görünecektir, oradan engelleme yapabilirsiniz.

1. Ayarlar > Arama > Arama Reddetme adımlarını izleyiniz.
2. Giriş yaptığınız ekranda “Otomatik reddedilecekler listesi” göreceksiniz.
3. Listede görünen numaraları kaldırabilir ya da yeni numara ekleme işlemi yapabilirsiniz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar