Denizli piknik alanları havaların iyice ısınması ve yaz aylarının yakınlaşmasıyla birlikte internette araştırılan konular arasına girdi. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Denizli piknik alanları haberimizde mevcut. Ailenizle, sevgilinizle, arkadaşlarınızla, güzel zaman geçirip biraz kafa dinlemek isterseniz Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Denizli piknik alanları içeriğimize bir göz atın deriz. İşte Denizli piknik alanları
Adalet Parkı
350 m2’lik piknik alanı bulunan Adalet Parkı'nda yapılabilecek sadece piknikle sınırlı değil. 162.554 m2 alana yapılmış olan yapay gölet, şelale ve süs havuzları göz doldururken, üç adet çocuk oyun alanı, spor aletleri, iki adet tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları ve daha önce yapılan parklarda olmayan bir squash alanı (duvar tenisi), üç adet mini golf sahası, iki adet tırmanma duvarı, iki adet satranç sahası ile güzel zaman geçirmeniz için mükemmel bir yer.
650 kişi kapasitelik amfi tiyatro, altı adet pergola, beş adet kameriye ve bank-oturma alanları ve 1.100 m koşu yolu bulunan parkta ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz iki adet büfe, iki adet kafeterya, wc’ler, dört adet çeşme, bulunmaktadır.
Eskihisar Parkı
Eskihisar Parkı'na gittiğinizde Türkiye'de sadece Denizli'de bulunan Sentetik Kızak'ın keyfini sürebilirsiniz. Finlandiya'dan sonra sadece Denizli'de bulunan Sentetik Kızak şu özellikler sahip; 110 metre uzunluğunda ve yapay virajları bulunuyor. Kızakla, çok az su kullanılarak yaklaşık 30 metre yükseklikten aşağıya iniliyor. İnerken oturaklara biniliyor ve saatte 50 km hıza kadar ulaşılabiliyor.
Eskihisar Parkı'nda Sentetik Kızak dışında 50.000 m2 bir alana kurulmuş çocuk oyun parkı, 850 metre uzunluğunda yürüyüş ve koşu yolu, bir adet wc, ibadethane, spor aletleri, süs havuzları, şelale, sentetik kızak pisti, çay bahçesi, büfe ile masal kahramanları figürleri olarak şirinler, pamuk prenses ve yedi cüceler, dinazor ve köpekli kaydırak bulunmaktadır.
Ayrıca alanda ateşli piknik alanları, masal parkında bir suni dere, çeşmeler, seyvanlar ve kameriye de bulunmaktadır.
Çamlık Parkı
Pamukkale Üniversitesi Kampüsü’ne bitişik olan Çamlık Orman İçi Dinlenme Yeri Denizli kent merkezinde günübirlik gezilmeye oldukça uygun bir yer. 350.000 m2 alan içerisine kurulmuş olan Adalet Parkı'nın denizden yüksekliği 400 metredir. Alanda bulunan ağlar ise şöyledir; kızılçam, yalancı akasya piramidal ve dallı servi, akçaağaç. Park'ta Orman içi dinlenme yerinin aydınlatma, yeme içme yerleri, otoparkı, çeşme, wc, yağmur barınağı, telefon, koşu-yürüyüş parkur alanları, spor alanları, çocuk oyun parkları ve hayvanat bahçesi yer almaktadır.
Çamlık Parkı'nda gece ve gündüz piknik yapma şansınız vardır. Çamlık Orman İçi Dinlenme Yeri oldukça emniyetli ve iyi bir aydınlatma'ya sahiptir.
Çamlık ve Kınıklı olmak üzere iki giriş kapısı piknik alanına Ulaşım için minibüs ve belediye otobüsleri kullanılabilmektedir. Denizli halkı Çamlık-eski Tavas yolunu yürüyüş parkuru olarak da kullanmaktadır. Parke ve doğal taş döşenmiş yürüme yolları, koşu parkurları, piknik alanları, otoparkları ve üç ahşap büfe ve üç gölet, doğal gezinti yerleri bulunan park günübirlik ziyaretçilerin uğrak yeridir.
Sümer Parkı
Sümer Mahallesi'nin sanayi bölgesinde yer alan Sümer Parkkı şehrin tam göbeğindedir. 57 bin metrekare alana sahip olan Sümer Prk'ta 1750 metrekare büyüklükte doğal bir gölet de bulunmaktadır.
Barları, Küçük Hayvanat Bahçesi, Göleti ve Kendin pişir Kendin Ye özellikleri ile bilinen parkta bir de AVM bulunmaktadır. Alanda spor tesisleri, piknik alanları, çocuk oyun bahçeleri, küçük hayvan barınakları yer almaktadır.
Servergazi Parkı
Servergazi Parkı adını park içerisinde bulunan Selçuklu Komutanı Servergazi Türbesi'nden almıştır. Servergazi Parkı'nda çıkan doğal kaynak suyunun kendine özgü akışına ufak tefek düzenlemelerle görseliği düzenlenmiştir. Alanda piknik alanları, yürüyüş yolları çocuk oyun alanları, restoran ve büfeler bulunan park hafta sonu günübirlik ziyaretçilerin tarafından büyük ilgi görüyor.
Servergazi Parkı diğer özellikleri ise şöyledir; 130.000 m2 alanda lokanta, piknik alanı, büfe, iki adet wc, iki adet oyun alanı, spor aletleri, çay bahçesi, yapay dere, 1.100 metre uzunluğunda yürüyüş ve koşu yolu ve oturma cepleri
Yunus Emre Koruluğu Parkı
Yunus Emre Koruluğu Parkı'nda görsel bir güzellik katması için yapay kayadan şelaleli havuz oluşturulup iki ahşap köprü yapılmıştır.
32.000 m2 alana sahip parkta bunların dışında bir adet basketbol sahası, iki adet tenis sahası, 950 m koşu yolu, spor aletleri bulunan jimnastik köşesi, iki adet çocuk oyun alanı, bir adet ahşap büfe, bir çay bahçesi, iki adet ahşap kaplama WC, bir adet doğal gölet ve dere de bulunmaktadır.
Sevindik Parkı
Günün stresini atmak için oldukça uygun bir yer olan Sevindik Parkı'nda bir çok aktivite yapılamaktadır bunlardan bazıları şöyledir. paten sahası, çocuklar için gezici tren yolu, kelebek vadisi, tırmanma platformları, kum oyun havuzları, ayrıca çocuk oyun alanları, ziplayn teleferik sistemi, koşu ve yürüyüş yolu, paintball sahası ve golf sahası.
Ayrıca 92.200 m2 alana sahip Sevindik Parkı'nda kafeterya, sosyal tesis bulunmasının görsel güzellikleri ise gölet ve şelaledir.
Kaynarca Deresi Parkı
37.000 m2 alana yapılmış olan Kaynarca Deresi Parkı'nda basketbol sahası, iki adet havuz, spor aletleri, iki adet çocuk oyun grubu, kameriye, oturma cepleri ve amfi yer almaktadır.
Gümüşçay Deresi Parkı
39.000 m2 alan krulmuş Gümüşçay Deresi Parkı'nde piknik alanları, iki adet wc, iki adet oyun alanı, spor aletleri, 1.300 metre uzunluğunda yürüyüş ve koşu yolu, mevcut kanal üstü köprüler ve oturma cepleri yer almaktadır.
Karataş Mesireliği ( Merkez)
Denizli Cankurtaran-Serinhisar karayoluna 3.Km uzaklıkta doğal güzellikleri ile göz dolduran Karataş Mesireliği çam ağaçları içinde bol suyu olan alt yapısı mevcut sıcak yaz aylarında serin havasıyla nam salmıştır.
Piknik yapmak için gelenlerin taze et ihtiyacını gidermek günlük et kesimi yapılan bir kasap bulunurken, ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını giderbileceği bir büfe de yer almaktadır. Karataş Mesireliği özellikle hafta sonları pinikçilerden yoğun ilgi görüyor.
Denizli Bağbaşı Kent Ormanı
Şehir merkezine 2 KM. mesafede bulunan Denizli Bağbaşı Kent Ormanı, Toplamda 625 hktar bir alana sahip olan kent ormanının bitki örtüsünü kızılçam, fıstık çamı, sedir, mavi ve kara servi ağaçlar oluşturmaktadır. Asli ağaç türlerinden çınar ve doğal ceviz ağaçları da mevcuttur. Sandal, ahlat, akçakesme, yabani zeytin, sistus, ladin ve kekik türlerinin yanında kuzey batı olmasından dolayı çok zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Kent ormanının denizden yüksekliği, 500 m den başlayarak 1400 m ye kadar çıkmaktadır.
Denizli Bağbaşı Kent Ormanı yoğun bir yol ağına sahiptir. 2 km uzunluğunda 2 adet yürüyüş patikası bulunan kent ormanı içinde tarihi manastır çeşmesi de yer almaktadır. Çınarları ile ünlü Göz Taşı mevkii de bu alan içerisinde yer almaktadır.
Denizli Bağbaşı Kent Ormanı Doğal orman ile suni orman iç içe olduğu bir yerdir.
Ayrıca Denizli Bağbaşı Kent Ormanı keklik, tavşan, tilki, çakal, üveyik, ötücü kuşlar, tahtalı güvercin, gökçe güvercin, ağaçkakan, saksağan, kumru, karga ve kuzgun gibi hayvan türlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca alanda bir de geyik üretme tesisi bulunmaktadır. Burada yetiştirilen geyiklere zaman zaman rastlamak da mümkündür.
Hisar Değirmenleri (Merkez)
Denizli merkeze 8 kilometre uzaklıkta Eskihisar köyğnde bulunan mesire alanında kır kahveleri ve kuyu kebabı yapan lokantalar bulunmaktadır.
Cankurtaran (Merkez)
Denizli-Acıpayam yolu üzerinde, Denizli’ye 20 km. uzaklıta Honaz dağı milli park sınırları içinde yer alan Cankurtaran Orman İçi Piknik Alanı, Vali çeşmesi adı ile de bilinmektedir.
1400 metre rakıma sahip Cankurtaran Orman İçin Dinlenme Yeri 100 hektarlık bir alana sahip soğuk suları ile günlük 500 yıllık ise ortalama 400 bin ziyaretçiyi konuk etmektedir. Asfalt bir yola ulaşım sağlanan Cankurtaran Orman İçi Piknik Alanı'nda kır kahvesi, bungalov, seyir tesisi, futbol sahası, 100 adet masa-bank, 4 çeşme ve 3 tuvalet yer almaktadır.
Kadılar (Merkez)
Denizli Merkez'e bağlı Kadılar Köyü, doğal güzellikleri ve bol su kaynakları ve gazinosu ile ziyaretçilerini büyülemektedir.
Karcı Deresi (Merkez)
Denizli'ye bağlı Başkarcı Beldesi sınırları içinde yer alan Karcı Deresi, 1978 yılında tesis edilmiş ve 10 hektarlık bir alanını sahiptir. Karcı Dağı’ndan başlayan İsrail Deresi boyunca uzanan, kar suları ile beslenen akarsu yazın da akmaya devam etmektedir. Ayrıca Karcı deresinin suyu içilebilmektedir. Karcı Deresi'nin bitki örtüsü ise kızılçam, karaçam ve dere içlerinde çınardır. Oldukça dar ve bozuk bir yola sahip olan alana giriş ücretsizdir.
Değirmenönü (Merkez)
Denizli merkeze bağlı Yeşilköy’de bulunan Değirmenönü, Denizli merkeze 5 kilometre mesafededir. Tandır kebabı ile ünlü Değirmenönü çam ağaçları ve soğuk suları ile de ilgi çekmektedir.
İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Parkı (Merkez)
Denizli kent merkezinde bulunan İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Parkı 174,000 m2 alanda kurulmuş, büyük çınar ağaçlarıyla birlikte, soğuk su kaynaklarının, havuzların, çocuk parklarının, piknik alanlarının ve spor aletlerinin bulunduğu bir piknik alanıdır.
İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Parkı Ege’nin en güzel parkları arasında bulunmasının yanında ziyaretçilerden büyük bir ilgi gören bir diğer özelliği ise Türk Devletlerinin Liderleri’nin ve Türk Büyüklerinin, hatıralarını yaşatmak amacıyla kısa hayat öykülerinin yazılı olduğu anıtların bulunmasıdır.
Çal Kumral Mesireliği
Denizli'nin Çal ilçesinde yer alan Çal Kumral Mesireliği, il merkezine 60 kilometre mesafededir.
Bir çok doğal güzelliği bulunan alanda orman içinde dinlenebileceğiniz güzel bir yerdir.
Çakıroluk Yaylası (Tavas - Kızılcabölük)
Denizli merkezin kuzey batısında yer alan Çakırolu Pinik alanı merkeze 17 kilometre mesafededir. Denizli'den Çakıroluk Yaylası'na ulaşım eski Denizli yolu diye bilinen Çamlık Mesireliği'inin içinden geçerek sağlanmaktadır. Çakıoluk Yaylası'na Tavas'tan ulaşım ise Kızılcabölük Kasabası'ndan geçerek sağlanmaktadır. Yaylaya yapılan yolculuk sırasında 2 kilometrede bir yer alan 2 çeşmede durarak temiz havanın keyfi çıkarılabilir. Üçüncü çeşme yolun alt kısmına yapılmış, derin bir vadide yemyeşil bir alandadır. Çakıroluk Yaylası'nın aslını kaybetmemesi için oldukça büyük bir emek sarf edilmiştir. Yol üzerinde görebileceğiniz kilometre taşları ve taşla döşenmiş yollar bölge insanı tafaından el emeğiyle yapılmıştır.
Yayla yolu derin bir sessizliği hakimdir. Yol boyunca yeşilin her tonuna hakim büyük bir orman size eşlik eder. Yayla yolculuğu sırasında yolun sessizliği ve orman sizi bu yeri ilk siz keşfetmiş hissini kaptırabilir. Yolun devamında ise ceviz ve kestane ağaçları etrafınızı saracak. Bu ağaçların yeşillikleri arasında huzurlu ve heyecanlı bir şekiilde seyir ederken 10 kilometre daha yol aldıktan sonra yine yeşilin tüm tonlarına hakim, bazı bölgelerinde kaynak suları çıkan başka bir alana ulaşacaksınız. Burada karşınıza dörde ayrılan bir yol çıkacaktır. Bu yolun sağı Çakıroluk Yaylası'na, sol tarafı ise sizi ormanın içlerine götürür. Devamı ise eski Tavas yoluna çıkılır. Ormanın içinde yapacağınız 10 kilometre yol sizi Çakıroluk Yaylası'na ulaştıracaktır.
Karşınıza çıkan yemyeşil vadi şeklindeki yaylada bilek kalınğında akan iki bölmeli havuzu doldurup taşıran su Çakıroluk suyu oldukça ünlüdür. Yazı bile suyun çok soğuk olduğu bu havuza eğer karpuz bırakırsanız çatlamaması için kontrol etmeniz gerebilir. Kavurucu sıcaklarda bile buz akan bu suyun altına elinizi 30 saniyeden fazla tutmak neredeyse imkansız. Bu suyun diğer bir özelliği ise kış aylarında ılık akmasıdır. Bu suyun faydaları ise midenizdeki şişkinliği almasıdır. Tıka basa yemek yemiş olsanız da bir bardak Çakıroluk suyu içmeniz halinde midenizin rahatladığını siz de tecrübe edeceksiniz. Yaylanın havası da oldukça serindir. Yazın kavurucu sıcaklarından kurtulup ilkbahar havasını hatırlamak isteyenler için en ideal yer denilebilir.
Çakıroluk tepesine çıktığınızda Denizli'yi ayaklarınızın altında hissedebilirsiniz. Bu eşsiz manzarayı kuşbakışı seyretmeyi de ihmat etmeyiniz. Yaylada bulunan Çakıroluk Çeşmesi'nin üstünde 1 PTT binası ve Orman Gözetleme Kulesi bulunmaktadır.
Alacain (Acıpayam)
Denizli'ye bağlı Acıpayam ilçesine 5 kilometre uzaklıkta olan Alacain Piknik Alanı, ilçeni batısında yer almaktadır. soğuk suları, çam ağaçları ve temiz havasıyla bilinmektedir.
Evkara Çamlığı (Acıpayam)
Denizli merkeze 1,5 kilometre uzaklıkta yer alan Evkara Çamlığı 5 hektarlık bir alana sahiptir. Piknik alanına giriş ücretsizdir. 80 kişilik kapasiteye sahip bir kır lokantası bulunan alanda 3 katlı bir kır gazinosu da yer almaktadır. Ayrıca Evkaya Çamlığı'nda büfe, masa-bank, ocak, çocuk oyun alanı, otopark, wc, çeşme, gazino, küçük bir yüzme havuzu gibi tesisler gibi tesisler de bulunmaktadır.
Alacahöyük (Acıpayam)
Denizli'ye bağlı Acıpayam ilçesine 5 kilometre uzaklıkta olan Alacahöyük Piknik Alanı, Çam ormanları, meyve ağaçları, soğuk suları, temiz havası, yeşil manzarası ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Turfanyüzü (Buldan)
Denizli'ye bağlı Buldan ilçesine Kestane Deresi yönünde yer alan Turfanyüzü Piknik Alanı, kamp kurmak için oldukça elverişlidir. Bu piknik alanı çam ağaçlarıyla kaplı olup günün stresini atmak için oldukça uygun bir yerdir.
Kestane Deresi (Buldan)
Denizli'ye bağlı Buldan ilçesine 1,5 kilometre mesafede olan Kestane Deresi Piknik Alanı, çam ağaçlarıyla ünlü bu yerde 200 yakın soğuk su çeşmeleri ve kaynakları da yoğun ilgi görmektedir. Piknik alanına ulaşım sağlanan yol asfalt olup, belediyenin yaptırdığı çayevi ve lokanta yer almaktadır.
Beylerli (Çardak)
Denizli'ye bağlı Çardak ilçesinde yer alan Beylerbeyi kasabası tarafından ilçeye 19 kilometre mesafede yer alan Beylerli Piknik Alanı, avlanmaya ve kamp yapmakya oldukça uygun bir yerdir.
Çambaşı (Bozkurt)
Denizli'ye bağlı Çardak ilçesine 25 kilometre mesafede yer alan Çambaşı Köyü, kamp yapmak için ldukça elverişli bu yerin içinde Çam ormanları ile çevrili Karagöl de yer almaktadır.
Pınarbaşı (Honaz)
Denizli'ye bağlı Honaz ilçesine 20 kilometre mesafede yer alan Pınarbaşı Piknik Alanı Göz adı ile de bilinmektedir. Honaz'ın Geleneksel Kiraz Festivali ile de anılan bu yer Bol soğuk suları ve havuzu ile ünlüdür.
Iğdır Çamlığı (Çivril)
Denizli'ye bağlı Çivril ilçesine başlı Iğdır Köyü'ne 5 kilometre mesafede Denizli-Uşak karayolu üzerinde yer alan Iğdır Çamlığı Piknik Alanı, büyük bir çam korluğudur.
Gürpınar (Çivril)
Denizli'ye bağlı Çivril ilçesinin kuzeyinde yer alan Gürpınar Piknik alanı, Çivril-Uşak karayolu üzerinde Çivril'e 15 kilometre mesafede Gürpınar Köyü’ndedir. Doğal bir havuz görünümünde bir pınar bulunan bu yerde bir de gazino yer almaktadır. Gürpınar'da yer alan pınar soğuk suyuyla ünlüdür.
Çamlık Mesireliği (Çal)
İlçeye girişte sol tarafta yer alan bu mesire yeri çam ağaçları ile kaplı olup, yaz aylarında ilçe halkının piknik yeri olarak kullandığı bir yerdir.
Değirmende Alabalık (Çal)
Menderes Vadisi'nin iginç güzelliklerinden biri olan Değirmende Alabalık, Byük Menderes'in içinde yer alan Değirmen Deresi mevkiinde 10 yıl öncesine kadar su değirmeni olarak kullanılan Hacı İsa Un Değirmeni kaldırılarak peysaj düzenlemeleri yapılarak piknik alanı haline dönüştürülmüştür. Bu yerde açılan bir işletmede Alabalık ve tandır yemek de mümkün.
Yorumlar