YDS puan hesaplama nasıl yapılır?

YDS puan hesaplama ve YDS sınavına dair tüm merak ettikleriniz haberimizde.

YDS puan hesaplama nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
22 Ocak 2018 Pazartesi 14:01

Yabancı Dil Sınavı(YDS) puan hesaplama ve detayları öğrencilerin sınava dair merak ettiği konular arasında yer alıyor. YDS'de başarılı olmak için kaç puan almak gerekiyor? Yanlış cevaplar doğru souları etkiliyor mu? Hemen detayları haberimizden öğrenin.

YDS puan hesaplama nasıl yapılır?

Yabancı Dil Sınavında tüm soruları doğru cevaplayan bir aday 100 puan almaktadır. Kısacası her doğru cevaplanan soru adaya 1,25 puan kazandırmaktadır. Yabancı Dil Sınavı (YDS) Puan Hesaplama aracımızı sitenize ekleyerek mevcut ziyaretçilerinize kolayca farklı bir içerik sunarken aynı zamanda yeni ziyaretçiler elde etme fırsatı da yakalarsınız. Buraya tıklayarak Yabancı Dil Sınavı (YDS) Puan Hesaplama aracımızı kendi sitenizin tasarımına göre özelleştirebilir ve tamamen ücretsiz olarak sitenize ekleyebilirsiniz.

YDS'ye örnek verecek olursak;

10 Doğru cevap:12,5 Puan

12 Doğru cevap:15 Puan

20 Doğru cevap 25 puan

Şeklinde örnek gayat açıklayıcı olacaktır.

YDS başarı puanı kaç olmalıdır?

Yabancı Dil Sınavında net hesaplaması yapılırken yanlış cevaplanan sorular, doğru cevaplanan soruları etkilememektedir. Bu nedenle Yabancı Dil Sınavında yapmış olduğunuz doğru sayıları hiç bir eksiltme yapılmadan doğrudan net sayılarınıza yansımaktadır.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Îngilizce sınavında toplam 80 soru bulunur. Yanlış doğruyu götürmez. Toplam doğru sayısı ile 1.25’i çarparak YDS puanınızı hesaplayabilirsiniz.

Örneğin; Ebru YDS’de 80 sorunun 62’sine doğru cevap vermiştir. Ebru’nun YDS puanı kaçtır?

Çözüm: 62 X 1.25: 77.5

YDS puan olarak:

90 - 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

Yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS'den doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekir. Doçentlik Bilim Sınavına Almanca, Fransızca veya İngilizce dışında bir yabancı dil sınavı sonucu ile başvurulmak isteniyorsa, bu dilin Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilmesi ve bu dilden YDS'de 65 veya daha yüksek puan alınması gerekir. Bilim/sanat alanı bir yabancı dille ilgili olanlar, yabancı dil sınavına başka bir dilden girmek zorundadır.

YDS puan sistemi nasıl?

ÖSYM tarafından yapılan birçok sınavda 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi uygulaması YDS sınavında yoktur. YDS de her sorunun değeri 1,25 puandır. Örneğin sınavdan 65 alması gereken bir adayın 52 net yapması gerekmektedir.

(52x1,25=65)

Eğer YDS ye aynı dilden bir kereden fazla girer ve farklı puanlar alırsanız, aldığınız en yüksek puan geçerli sayılır. Diğer puanlar dikkate alınmaz.

YDS'de yanlış şıklar doğru cevapları etkiler mi?

Yabancı Dil Sınavında net hesaplaması yapılırken yanlış cevaplanan sorular, doğru cevaplanan soruları etkilememektedir. Bu nedenle Yabancı Dil Sınavında yapmış olduğunuz doğru sayıları hiç bir eksiltme yapılmadan doğrudan net sayılarınıza yansımaktadır.

YDS sonuçları kaç yıl geçerli?

YDS Sınavının Sonuçları Kaç Yıl Geçerlidir ?
ÖSYM Başkanlığı, Akademik kadrolara başvuruda bulunmak isteyen adaylar için YDS puanının süresiz geçerli olacağını ilan etmiştir. Ancak bu uygulama üniversiteden üniversiteye farklılık göstermektedir. Bu nedenle adayların başvuru yapacakları üniversitelerin ilgili duyurularını takip etmeleri gerekmektedir. Dil tazminatı için YDS geçerlilik süresi ise 5 yıldır.

YDS sınavının içeriği nasıldır?

YDS 11 bölümden oluşmaktadır.

Kelime bilgisi – 6 soru

Gramer – 10 soru

Cloze test – 10 soru

Cümle tamamlama – 10 soru

İngilizce – Türkçe çeviri - 3 soru

Türkçe – İngilizce çeviri – 3 soru

Paragraf tamamlama – 4 soru

Anlam bütünlüğünü bozan cümle – 5 soru

Karşılıklı konuşmalar – 5 soru

Yakın anlamlı cümleler – 4 soru

Okuma parçaları 20 soru

Yorumlar