Telefon hattı olmadan evde internete nasıl bağlanılır?

Telefon hattı olmadan evde internete nasıl bağlanılır diyorsanız sizler için derlediğimiz bu haberimizde telefon hattı olmadan internet kullanmaya başlayabilirsiniz.

Telefon hattı olmadan evde internete nasıl bağlanılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
12 Nisan 2018 Perşembe 13:52

Günümüzde internet artık olmazsa olmazlarımız arasında. Hemen hemen her evde internet kullanılıyor. İnternet lüksten öte tabiri caizse ihtiyaç haline geldi. İnternet ilk kullanılmaya başladığında bir tane telefon hattınızın olması gerekiyordu. Bu hattı kullansanız da kullanmasanız telefon parası ödemek zorunda kalıyordunuz. Günümüzde telefon hattı olmadan da internet kullanabilmeniz mümkün. Siz de internet kullanmanın tek yolunun telefon hattından geçtiğini düşünüyorsanız ve hala telefona para ödüyorsanız bu haberimizi dikkatle okumanızda fayda var.  Evde internet kullanmak istiyorsanız telefon hattı olmadan da bu hizmetten faydalanabilir, extra telefon parası ödemek zorunda kalmazsınız. Ancak telefon hattı olmadan internet kullanmanın bu detayını hatırlatmakta fayda var.

İlk defa internet kullanacaksanız evet bir telefon hattına ihtiyacınız var. Daha sonra bu hattı kapattırıp sabit hatsız internet hizmeti veren kurumlardan internet kullanmaya devam edebilirsiniz. 

Telefon hattı nasıl kapattırılıyor?

Telefon hattını kapatmak için bizzat hat sahibinin Telekom Müdürlüğüne/Ofisine başvurua bulunup yalın internet kullanmak istediğine dair bilgi vermesi gerekiyor. Telefon ile arayarak telefon hattının kapatılması mümkün değil.

Telefon hattı olmadan evde internete nasıl bağlanılır?

Artık bir çok internet hizmeti sunan şirketler sabit hatlı telefonlar kullanılmadan internet hizmeti sunmaktadır. Ancak telefon hattını kullanmadığınızda internet ücretinin içinde her şirketin kendi politikasına göre düzenlediği miktarda sabit hat ücreti talep edilmektedir. Telefon olmadan da internet hizmeti alabileceğiniz şirketler/kurumlar aşağıdaki gibidir;

1- TTNET – Yalın İnternet: NDSL(Yalın DSL) bu TTNET’in sabit hatsız hizmetidir. Ülkemizde bir çok kişi telefon faturası ödemek istemediğinde geçiş yaptığı internet paketi budur.

2- UyduNet – KabloNet: Telefon hattı yerine Kablo TV hattınızın olması gerekmektedir. Oldukça uygun fiyata ekonomik paketlerinin olduğunu hatırlatmakta fayda var. Ancak halen bir çok noktada UyduNet hizmeti verilemiyor. Büyükşehirde daha çok yaygın olan bu hizmetten faydalanmak için binanızda bu hizmete ait kutularının olması gerekiyor.

3- TürkNet – Sadece İnternet: Sabit telefon hattı kullanmak istemeyenler için oldukça hesaplı internet. Tercih edilebilir.

4- Doping – Sade İnternet: Bu firmada aynı şekilde bu internet için de telefon hattına ihtiyaç duymuyor. Adı pek duyulmasa da hizmetinden memnun olan bir çok kullanıcı var.

5- SuperOnline – Yalın ADSL: SuperOnline’ın telefonsuz kullanılabilecek yalın internet hizmetidir. Ayrıca fiber internet hizmetinden faydalanmak istiyorsanız bulunduğunuz noktada bir fiber optik altyapının bulunması gerekmektedir.

6.VINN – Bir diğer yol ise herhangi bir operatörün VINN seçeneklerini kullanmaktır. VINN modem ile sadece USB'nizi kullanarak internete istediğiniz noktadan bağlanabilirsiniz. Konumunuza göre çekim gücü değişmektedir. Eğer şehir merkezinden uzakta bir noktada VINN kullanacaksanız Turkcell'i öneriyoruz.
Telefon hattı olmadan internet olur mu?

Telefon hattı olmadan, sizin bahsettiğiniz anlamda klasik internet olmaz. Tabi şu durumlar istisnadır;

-Uydunet
-Fiber
-3G veya 4G üzerinden bağlantı

Uydu üzerinden internet bağlantısı mümkün. Çanak vasıtası ile bağlantı yapılabiliyor. Fiber bağlantıda evinize fiber kablo çekiliyor. Telefon hattının ulaşamadığı yerlere fiber çekilmez elbette. 3G, 4G de malum cep telefonu üzerinden veya bu tür bağlantıyı destekleyen cihazlardan sağlanabilir.TTNET'in yalın internet kavramı var. Bunda tek farklı olan size bir telefon numarası vermemeleri. onun dışıda kablo çekilmesi vs her şey aynı.

Yalın DSL'nin ADSL'den farkı nedir?

ADSL aboneligi ile beraber sabit telefon aboneligi zorunludur. Yalın İnternet’te ise sabit telefon aboneliği gerekli değildir. Telefon hattı ücreti olmadan, sadece Yalın İnternet Aylık Erişim Ücreti ödenerek internet paketlerinden faydalanabilirsiniz. Yalın DSL avantajları DSL servisinin genel avantajlarını içermektedir.

-Yüksek hızda internet erişimi
-Sabit telefon zorunluluğu olmadan internet erişimi
-Yalın İnternet kullanıcıları kendilerine ayrılmış özel bant genişliğini kullanırlar.
-Sayısal teknoloji farkıyla İnternet üzerinden eş zamanlı ses ve görüntü aktarımına olanak sağlar.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar