‘Mardin Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu?’ sorusu yerel seçim 2019'da AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve HDP'den yarışacak isimlerin belli olmasıyla merak konusu oldu. Mardin Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Yerel seçimler 31 Mart 2019'da yapılacak. İşte 2019 Mardin Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? sorusunun yanıtı...
2019 Yerel seçim Mardin Büyükşehir Belediyesi başkan adayları
Mardin Büyükşehir Belediye başkanları henüz hiçbir parti tarafından açıklanmadı. Başkan adayları açıklanır açıklanmaz azonceoldu.com'dan öğrenebilirsiniz.
AK Parti'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim oldu?
AK Parti'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Vejdi Kahraman oldu.
MHP ise aday çıkarmadı.
CHP'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim oldu?
CHP Mardin Büyükşehir belediye başkan adayı Süleyman Sarı, CHP Mardin Artuklu belediye başkan adayı Veysi Kara, Mardin Derik belediye başkan adayı Orhan Çaplık, CHP MardinKızıltepe belediye başkan adayı Mehmet Yusuf Taşkın, CHP Mardin Mazıdağı belediye başkan adayı Adem Denli, CHP Mardin Midyat belediye başkan adayı İdris Taş, CHP Mardin Nusaybin belediye başkan adayı Şeyhmus Doğan, CHP Mardin Ömerli belediye başkan adayı Şakir Altındağ, CHP Mardin Savur belediye başkan adayı Şükrü Adal oldu.
İYİ Parti'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim oldu?
İYİ Parti'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tuna Işıkhan oldu.
HDP'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim oldu?
Mardin Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayları Ahmet Türk ve Figen Altındağ olarak belirlendi.
Saadet Partisi'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim oldu?
Saadet Partisi'nin Mardin Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Ali Kılıç oldu.
Yerel Seçim nedir?
Yerel yönetimler kamu hizmetlerinin vatandaşa en yakın bir biçimde sağlanması ve idarede etkinlik ve verimliliğin sağlanmasında merkezi bir konuma sahiptirler. Yerel demokrasi bakımından yerel yönetimlerin seçimle gelmeleri büyük önem taşımaktadır. Anayasa’nın 67. Maddesinde yerel yönetimlerin karar organlarının seçimle iş başına geldikleri açıkça belirtilmiştir. Yerel seçim vatandaşların belirli süreler için köy, mahalle, belde, ilçe veya ilinin yerel hizmetlerini yerine getirmesi için yöneticilerini seçmesi demektir. Örnek olarak belediye başkanı seçimi ve muhtar seçimi yerel seçimlerdendir.
Yerel seçimler kaç yılda bir yapılır?
Ülkemizde yerel seçimler beş senede bir gerçekleştirilmektedir. Ülkemiz en son 2014 yılında yerel seçime gitmiştir. Yani bir dahaki muhtar, belediye başkanı gibi yöneticilerin seçimleri 2019 yılında gerçekleştirilecektir. Bu seçimde de yine değerlerinde olduğu gibi okullara sandıklar kurulacak, oy kullanma hakkına sahip olan her birey için bir oy pusulası ve zarf hazırlanacaktır. Bireyler kendileri için hazırlanmış olan kabinlere girerek yeni yöneticilerini seçeceklerdir. Hatta şimdiden çok sayıda siyasi parti ve kişi 2019 yılında gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için çalışmalarına başlamıştır.
Yerel Seçimde kimleri seçeriz?
Yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile il genel meclisi ve belediye meclisi için üyeler seçilmektedir. Bu yazımızda yerel seçim hakkında detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.
Yorumlar