Mersin Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? Sorusu yerel seçim 2019'da AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti ve HDP'den yarışacak isimlerin belli olması sonrası merak konusu oldu. Mersin Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? Sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Yerel seçimler 31 Mart 2019'da yapılacak. İşte Mersin Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? Sorusunun yanıtı...
2019 Yerel seçim Mersin Büyükşehir Belediye başkan adayları
Mersin Büyükşehir Belediye başkanları henüz hiçbir parti tarafından açıklanmadı. Başkan adayları açıklanır açıklanmaz azonceoldu.com'dan öğrenebilirsiniz.
AK Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim oldu?
Ak Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever oldu.
MHP'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim oldu?
MHP'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna oldu. MHP'nin Mersin'deki 3 ilçe için adayları da belli oldu. Mersin Tarsus Belediye Başkan Adayı Şevkat Can, Mersin Anamus İlçesi Belediye Başkan Adayı Hidayet Kılınç, Mersin Erdemli İlçesi Belediye Başkan Adayı Mükerrem Tollu oldu.
MHP'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna kimdir?
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın kim olduğu, MHP'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasının ardından merak konusu oldu. 1961 Yılında Mersin Yalınayak Köyü’nde doğdu. İlkokulu Yalınayak Köyü’nde, Liseyi Mersin Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. 1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Bölümü’nü tamamladı. 1982-1984 yılları arasında Isparta Endüstri Meslek Lisesi ve Isparta Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü’nde öğretmenlik yaptı. 1985 yılında başlamış olduğumu ticari hayatını devam ettirirken Lefke Avrupa Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nü bitirerek Elektrik Mühendisi oldu. Aktif siyasi hayatına MHP Merkez İlçe kongresi ile başladı. 1995 yılında MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi seçildi.
İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı’nın ardından 1998-2000 yılları arasında İl Başkanlığı görevine geldi. 2002 yılı genel seçimlerinde 4.sıradan Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Adayı oldu. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Toroslar Belediye Başkanı seçildi ve 3 dönemdir Toroslar Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir. Evli, iki çocuk ve bir torun sahibi.
MHP'nin Mersin Tarsus İlçesi Belediye Başkan Adayı Şevket Can kimdir?
MHP'nin Mersin Tarsus İlçesi Belediye Başkan Adayı Şevket Can kimdir?
Şevket Can (d. 1966, Tarsus), mevcut Tarsus Belediyesi başkanı ve MHP'li siyasetçi.Şevket Can 1969 yılında Tarsus'ta doğdu.İlk ve orta öğrenimini Tarsus'ta tamamladıktan sonra, yüksek öğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat fakültesinde tamamlayıp Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu. Üniversite yıllarında da aktif biri olan Şevket Can Erzurum Ülkü Ocaklarında değişik kademelerde görev aldı.Üniversitelerin birçok sosyal ve siyasi etkinliğini organize etti. Vatani görevini Ankara'da tamamladıktan sonra, 1997 yılında Tarsus Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde devlet memuru olarak göreve başladı. Bu görevden sonra Satın Alma Müdürlüğünde görev yaptı.1999 yılında Tarsus Belediyesi Hal Müdürlüğüne getirilen Şevket Can, 2000 yılında Tarsus Ülkü Ocakları başkanlığı görevinde bulundu. 2001 yılında Tarsus Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirilen Şevket Can, 2003 yılında Fen Müdürlüğü, 2006 yılında da Fen Müdürlüğü görevinin yanında Başkan yardımcılığı görevine de getirilerek bu iki görevi birlikte yürüttü. 2009 yılından bu yana Teknik Hizmetler Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 2014 yılında yerel seçimlerinde MHP Tarsus Belediye Başkanı olmuştur. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
MHP'nin Mersin Anamur İlçesi Belediye Başkan Adayı Hidayet Kılınç kimdir?
ANAMUR - 1960, Veli - Ünzüle'de doğmuştur. - Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi - İngilizce, Az Fransızca - Kamu Yöneticisi - Sağlık Bakanlığı Şube Müdürü görevini üstlenmiştir. - 21. Dönem İçel Milletvekilliği yapmıştı. Evli, 1 Çocuk babasıdır.
MHP'nin Mersin Erdemli İlçesi Belediye Başkan Adayı Mükkerm Tollu kimdir?
1961 Erdemli doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Erdemli’de tamamlayan Mükerrem Tollu, Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesinden mezun oldu. 1985 senesinde Türk Ticaret Bankasında çalışma hayatına başlayan Tollu, aynı sene içerisinde Erdemli Belediyesinde Temizlik işleri Müdürü olarak çalışmaya başladı. 2004 senesine kadar Erdemli Belediyesinde, Temizlik, Hal, Hesap İşleri ve Yazı İşleri Müdürlüklerinde bulundu.
2004 senesinden sonra önce Ayaş ve Kargıpınarı Belediyelerinde idarecilik görevlerinde bulunan Mükerrem Tollu, son olarak Mersin Toroslar Belediyesinde İdari ve Mali İşlerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcılığı yapmıştır.
29 Mart 2009 Mahalli İdareler ve Yerel Seçimler sonucunda Erdemli Belediye Başkanı seçilen Mükerrem Tollu, biri kız diğeri erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.
CHP'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim oldu?
CHP'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer oldu.
CHP'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer kimdir?
Vahap Seçer, 5 Ekim 1963 tarihinde Mersin ili Tarsus ilçesinde doğdu. Vahap Seçer, 5 Ekim 1963'te Mersin Tarsus'ta doğdu. Babasının adı Fahrittin, annesinin adı Nesrin'dir. Ziraat Mühendisi, İş Adamı; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu.
Tarım, sanayi ve dış ticaret alanlarında faaliyeti olan şirketlerde yönetim kurulu üyesi ve başkanı, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği ile Ziraat Mühendisleri Odası Üyesi, Tarsus Güç Birliği Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanıdır.
23. Dönemde Mersin Milletvekili seçildi. İngilizce bilen Seçer, evli ve 2 çocuk babasıdır.
İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim oldu?
İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz olmuştu fakat başvuru dilekçesi geç ulaştığı için Burhanettin Kocamaz DP'den aday oldu.
HDP'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim oldu?
HDP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı göstermedi.
Saadet Partisi'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim oldu?
Saadet Partisi'nin Mersin Adayı Erdal Alkan oldu.
Yerel Seçim nedir?
Yerel yönetimler kamu hizmetlerinin vatandaşa en yakın bir biçimde sağlanması ve idarede etkinlik ve verimliliğin sağlanmasında merkezi bir konuma sahiptirler. Yerel demokrasi bakımından yerel yönetimlerin seçimle gelmeleri büyük önem taşımaktadır. Anayasa’nın 67. Maddesinde yerel yönetimlerin karar organlarının seçimle iş başına geldikleri açıkça belirtilmiştir. Yerel seçim vatandaşların belirli süreler için köy, mahalle, belde, ilçe veya ilinin yerel hizmetlerini yerine getirmesi için yöneticilerini seçmesi demektir. Örnek olarak belediye başkanı seçimi ve muhtar seçimi yerel seçimlerdendir.
Yerel seçimler kaç yılda bir yapılır?
Ülkemizde yerel seçimler beş senede bir gerçekleştirilmektedir. Ülkemiz en son 2014 yılında yerel seçime gitmiştir. Yani bir dahaki muhtar, belediye başkanı gibi yöneticilerin seçimleri 2019 yılında gerçekleştirilecektir. Bu seçimde de yine değerlerinde olduğu gibi okullara sandıklar kurulacak, oy kullanma hakkına sahip olan her birey için bir oy pusulası ve zarf hazırlanacaktır. Bireyler kendileri için hazırlanmış olan kabinlere girerek yeni yöneticilerini seçeceklerdir. Hatta şimdiden çok sayıda siyasi parti ve kişi 2019 yılında gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için çalışmalarına başlamıştır.
Yerel Seçimde kimleri seçeriz?
Yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile il genel meclisi ve belediye meclisi için üyeler seçilmektedir. Bu yazımızda yerel seçim hakkında detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.
Yorumlar